16 oktober, 2010

Mest oväntade lästipset hittills

Lyssna nog nu, för det här är en replik ni bara kommer höra från mig en enda gång: Jag tycker att ni ska läsa sportsidorna i dagens Sydsvenskan. Japp, sportsidorna.
Varför? För att de handlar om böcker. Också något som nog bara kommer hända en enda gång.

Det hela handlar om MFF:s Dardan Rexhepi som visar sig ha oväntade sidor (kanske är det bara jag som är fördomsfull) när han både tipsar om sina favoritböcker och berättar att han skriver dikter på fritiden. Möjligen blir det en hel diktsamling till slut, säger han. Hm. Ja, varför inte? Jag tror hur som helst att en fotbollskille som pratar positivt och glatt om sitt intresse för böcker och läsning är den bästa reklam bokvärlden kan få om man vill locka nya, ovana och eventuellt tveksamma läsare. Klyftan mellan sportfantaster och boknördar är fortsatt avgrundsdjup, men att Rexhepi visar att han tycker att det är schysst på biblioteket innebär åtminstone att en liten bro byggs över stupet. Förhoppningsvis kan det få något litet fotbollsfans därute att följa efter. Och någon liten bibliotekarie att gå på match, kanske?

Läs artikeln här!

4 kommentarer:

Evalinn sa...

Ja, det var oväntat! :-)

Bokomaten sa...

JAAA!!! Äntligen! Positivt! Jag vet faktiskt massor med bibliotekarier som går på match då och då och flera som är fotbollsnördar till max.:) Jättebra om det kan gå lite åt andra hållet. Framförallt behöver många killar lite förebilder. För vi vet ju fortfarande att de som bär upp kultur-Sverige och så även bokvärlden, är medelålders medelklass-kvinnor.

Lyrans Noblesser sa...

Tänk den där klyftan har jag aldrig förstått, det enda jag älskar lika mycket som en bra bok är en bra fotbolls- eller hockeymatch :-)

a-lo sa...

Haha. Ja, jag trodde också jag hamnat helt fel när jag öppnade sportbilagan idag. Tänkte att jag redan läst kulturdelen ju :)

Och sant, du hittar inte mig på många fotbollsmatcher, men jag kollar alla friidrottsgalor jag kan. Och då bör väl också nämnas att Stefan Holm (f.d. höjdhoppare, you know?) faktiskt tipsar om böcker på sin hemsida (den är extremt rörig, men ändå).