28 september, 2010

Calliopes statistiska centralbyrå

Det är kul med statistik!
Nej, nu ljög jag. Men det är svårt att inte gilla statistikverktyget på bloggen när det berättar skojiga saker:
  • Det går uppåt! Calliope Books har fått ett helt gäng nya läsare den sista tiden - tack för det! Jag hoppas att ni kommer trivas här.
  • En av de vanligaste sökningarna som gör att folk hamnar hos mig är googlingen på "Fågeln som vrider upp världen". Känns bra, för jag vill gärna sprida Murakami-evangeliet vidare i världen. Har du inte läst den ännu, befaller jag dig att genast göra det. Befaller, märk väl. Det är alltså inget fritt val.
  • Någon har gjort en sökning på "Calliope+sambo". Ja, jag vet att han är alldeles förtjusande, men jag har ensamrätt :)
  • Den som söker på "syskonsex" hamnar hos mig eftersom jag nämnde ordet i en recension av Charlaine Harris böcker om Harper Connelly. Tänk så besvikna de ska bli...
  • Mitt mest lästa inlägg någonsin är (föga förvånande) Robert Pattinson look-alike. Hur många fangbangers kommer dit i förhoppningen om att hitta en okänd hot guy? Besvikelsen när de inser att det handlar om en vaxdocka måste vara enorm.
  • Och så sist men inte minst: en av de mest bisarra sökningarna hittills gjordes häromdagen. Jag spekulerar i om den kan ha med bokmässan att göra, att någon hade hört något som borde bekräftas. Vilken sökningen var? "Ebba Witt-Brattström+Norge+orgie" Hehe.

10 kommentarer:

Bokbabbel sa...

haha, statistikverktyget är sannerligen kul ja, man kan lätt fastna där. Bokstävlarna brukar twittra om de exceptionellt knäppa googlingar hon får :)

Calliope sa...

Aha, det kanske är det man ska göra... googletwittra! (Vilket it-hippt ord det blidde...)

Fia sa...

*villockså* Hur gör man?

Bokomaten sa...

Ebba och Erland Loe och Jo Nesbö kanske hade en kul stund på mässan?;) Någon som vetn ågot vi andra inte vet uppenbarligen i alla fall...;)

Marias bokliv sa...

Var det Ebba som vann en natt med åke? I Norge?

Rebecca sa...

Jag skulle vilja påstå att statistik VISST är roligt! Det handlar bara om att någon annan ska sköta statistikerandet! ;)

Vixxtoria sa...

Ack dessa googlingar. Nu måste jag genast gå och kolla vad folk har googlat sig fram till mig på senaste tiden. Jag brukar dessutom alltid kolla vilka googlingar som fick folk att stanna längst på bloggen, eller att läsa flest sidor. De mest häpnadsväckande kombinationer kan skådas ibland.

Och så låter det ju väldigt trevligt att fler människor har hittat till din blogg, oavsett vilka bisarra googlingar som ledde dem hit. :-)

Calliope sa...

Fia: nu minns jag inte om du har Blogger eller inte, men om du har det finns det på instrumentpanelen en flik som heter "statistik". Där kan du se en väldigt förenklad bild av hur det ser ut för just din blogg. Jag använder mig dock av Statcounter istället, där man får mycket mer fakta. Statcounter finns att hämta gratis på www.statcounter.com och är enkel att ladda ner och använda. Det rekommenderas varmt, för man kan lära sig mycket intressanta saker om sina besökare - inte bara vilka konstiga googlingar de gör för att hitta dig :)

Paperback Lover sa...

Hihi, jag diggar sökningen som gjordes (och av någon anledning ledde till min blogg) i Tyskland förra i veckan:

"Jonas Hassen Khemiris ex-flickvän"

Är det intressant verkligen?
Vet man att han har en eller hoppas man?

Sara sa...

Mina två konstigaste sökningar är "svensk porrstjärna trailer" och "läsaren tycker sig vara smart, men lehane är smartare".

Den första för att jag har läst igenom vartenda inlägg i bloggen och fortfarande inte hittat ordet "porrstjärna" någonstans.
Och denna sökning har gjort att 4 (!!) personer hittat till min blogg.

Den andra är konstig för att det är en exakt mening ur ett blogginlägg.

Annars så har jag bara vanliga, tråkiga sökord. "Saras perspektiv" och "sarasperspektiv" är de absolut vanligaste.