27 januari, 2010

Killing The Postcard Killers

Det är en konst att skriva en god bok. Det är också en konst att skriva en god recension. Men frågan är om den största konsten av alla inte är att skriva en god recension av en riktigt usel bok. Liza Marklunds samarbete med James Patterson i nyutkomna Postcard Killers har stötts och blötts både här och där -men mig veterligen aldrig på ett mer underhållande sätt än i Per Svenssons recension i dagens Sydsvenskan. Det var länge sedan jag hade så roligt när jag läste kultursidorna. Klicka här om du också vill läsa en klockren sågning.

Boktoka gillade inte heller deckarduon så värst.

12 kommentarer:

Snöfrid sa...

Du har fått en utmärkelse på min blogg! :)

Va fin den nya designen är förresten!

Paula sa...

Och inte recensenten på DN heller.

Vixxtoria sa...

Jag läste också Svenssons sågning. Riktig riktigt elegant var den!

Boktoka var mer diplomatisk :-)

Sleipner sa...

GP gillade den inte heller.

Vixxtoria sa...

Det mest oväntade skulle ju vara att hitta någon som gillade den. Det skulle ju vara förstasidesstoff!

jenny sa...

Jag tyckte Lotta Olsson i DN och även Magnus Persson i svenskan fick till riktigt snitsiga sågningar båda två-usla böcker skall usla ord ha!

Kajsa sa...

Jag tycker att Lotta Olssons monumentala sågning i DN var otroligt rolig. "Postcard Killers är en utmärkt bok om man inte vill få ut något av att läsa." Haha!

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra om den där boken verkligen är SÅ dålig eller om det hela ändå inte har lite att göra med Liza Marklund som person.

Ramona Fransson sa...

Expressen/GT/Kvällsposten ( samma ägare och samma kulturrecensioner).

Där har vi en potentiell författare, han smörade och som han smörade Trixa Marklunds deckare. Fyra getingar för spänning minsann. Tja, dagen då denne recensent tänker sig vilja ge ut en bok ringer han Piratförlaget. Ann-Marie Stark tittar i svarta lilla boken, hm, hans namn finns inte där.

-Ja, vad var det du att du ville skriva för roman? Du kan väl titta upp på kontoret nästa vecka! Välkommen!

Calliope sa...

Så konspirationsteoretisk du är, Ramona ;)

Men jag måste nästan säga att alla sågningarna gör mig nyfiken - kanske borde ta och läsa den bara för att se exakt hur illa det är? KAN det vara SÅ dåligt eller har det bara blivit en sport att dissa Liza & Camilla & co?

Calliope sa...

Snöfrid: tack för utmärkelsen! Kul att få pris (eller vad man nu kallar det)
Jag väljer dock att inte skicka vidare; jag funkar på det hela taget lite dåligt med saker som ska skickas vidare...ska fundera på det där med 7 mystiska faktan däremot så får vi se om det dyker upp något avslöjande :)

metronyx sa...

Ja inte hade jag tänkt att läsa den ändå. Fick nog ut mer av sågningarna som sagt var.Det som satte spiken i kistan var beskrivningen av hur flatan blir omvänd - så patetiskt uppenbart manlig sexfantasi. nej jag tycker Lisa borde skriva någon historisk kriminalroman om hon ska göra nåt nytt.

Bia sa...

Jag gillade den! Effektivt och rappt berättad spänning som fick mig att tänka att den passar perfekt för en flygrädd. Tid och rum liksom försvinner när man läser och vips så är man framme, ungefär så.
Visst, det finns inget som helst intellektuellt motstånd, men ren underhållningsspänning är väl inte heller att förakta?