25 december, 2008

Finfina paket under granen

Tomten tycks ha skippat det där med att man ska ha varit snäll under året som gått för att kvalificera sig för fina julklappar. I mina paket under granen igår låg det idel bra saker, trots att jag inte varit ett dugg snäll... ;)

Tillsammans med sambon hade tomten shoppat på Amazon och beställt fina grejer: antologin Wolfsbane and Mistletoe redigerad Charlaine Harris och Toni LP Kelner. Det är novellsamling nummer två som de två bastanta damerna redigerar tillsammans - den första var Many Bloody Returns där alla historierna på något sätt anknöt till vampyrer och födelsedagar. I den här är temat varulvar och jul. På omslaget har Lisa Desimini (som även gjort omslagen till Sookie Stackhouse-böckerna) ritat en skojig teckning där mänskliga fotspår i snön förvandlas till vargspår som leder upp till den förmodade varulven som ylar mot månen på toppen av berget. Än så länge har jag bara hunnit läsa den första novellen i Wolfsbane... , men den var rätt rolig. Allas vår Sookie är huvudperson, det är julafton och hon sitter ensam hemma - ända tills hon hör skumma ljud i skogen... I antologin finns också berättelser av både Carrie Vaughn och Patricia Briggs. Kul!


Tomten hade i samma beställning också lagt ner Murakami-kalendern som jag längtat intensivt efter ända sedan jag såg den första gången i höstas. Nu när jag har den här kan säga att det var värt all längtan - den är fantastisk! Så snygg! Så cool! Layouten går i samma stil som de engelska utgåvorna av Murakamis böcker från Vintage (det är de som har gjort kalendern också) och är sparsmakad men originell. Den innehåller citat ur böckerna, talar om vilka datum M's böcker släpptes första gången, visar underliga japanska helgdagar och har en massa fina bilder och kattsilhuetter som springer över sidorna. Ett måste i varje Murakami-fans liv under 2009. Jag hade gärna sett att de gjorde kalendrar med alla möjliga författare. Tänk att kunna välja mellan att ha ett Hustvedt-år eller ett Sittenfeld-år...


I andra paket fanns det också bokanknuta saker; närmare bestämt DVDboxar med Dresden Files (efter Jim Butchers bokserie om den paranormale detektiven Harry Dresden) och med Blood Ties (gjord på Tanya Huffs böcker om vampyren Henry och ex-polisen Vicki som löser brott tillsammans). Ser mycket fram emot att se dem båda! Det kommer att vara pefekt att komma hem till tråkiga januarikvällar när inget vettigt händer. Med tanke på att vi redan håller på att se om hela Arkiv X också, borde jag kanske överväga att skaffa en träningscykel eller något annat kaloriförbrännande att ha framför tv:n... Hm. Ska fundera på det. Kan hända att det blir nya, rymligare mysbyxor istället.

3 kommentarer:

Catrin sa...

VISST är Murakami-kalendern FIN! Kan inte annat än att hålla med. JAg köpte den i höstas och mitt enda problem med den är att jag tycker att den är så fin att jag inte kommer vilja förfula den med mina anteckningar. Så jag har skaffat ytterligare TVÅ almanackor och kan inte bestämma mig för hur jag ska använda dem. En till jobbet, en till fritid och en som läsdagbok kanske?

Calliope sa...

Jag kommer inte heller kunna med att skriva i Murakami-kalendern, det skulle vara att förstöra den. Jag tänker ha den som samlarobjekt istället och bara titta på. Min osnygga handstil får stanna i min vanliga filofax.

Anonym sa...

Blood Ties var ju beroendeframkallande,trots lite billiga effekter här och var. Tack för tipset!