01 december, 2008

i-landsproblem

Många goda ting kommer min väg just nu - härmodagen fick jag True Blood (tack Micke!) och idag dök äntligen de där paketen upp som jag gnällde om förra veckan. Så nu sitter jag här och velar mellan att se a) True Blood eller b) Supernatural eller kanske c) sista avsnittet av Färjan (vem har sagt att man måste vara intellektuell? Färjan får mig att känna mig smart.)

Fast samtidigt vill jag ju fortsätta begrava mig i Belinda Starlings The Journal of Dora Damage som jag kommit halvvägs i. Det är riktigt bra, bokporr i ordets rätta bemärkelse. Dora har ett bokbinderi i det viktorianska, smutsiga London och vi gottar ned oss i allt som har med bokbindandets ädla konst att göra. Från pärmar till omslag till klister att sätta fast sidor med. Yummi för boknördar. Ska berätta mer om den när jag läst klart. Men så är det ju det där paketet med sprillans nya fina böcker som ligger och väntar. Jag har saknat Victor Legris (från Claude Izner-böckerna) så ruskigt mycket på sistone att jag nog inte kan hålla mig från att åtminstone börja lite på den också... Kära nån. Vilka problem man har. Kanske löser man dem bäst genom att börja med att lyfta sig från datorn och sätta sig i läsfåtöljen? Tror jag börjar där.


Här en illustration på vad jag helst av allt skulle göra. Varför är jag inte Sookie? Varför?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

The Journal of Dora Damage har jag fått entuastiastiskt rekommenderad av smaksäkra källor. Kul att den verka hålla! Låter ju smått oemotståndligt, faktiskt...

Calliope sa...

Definitivt oemotståndlig, åtminstone än så länge. Ska komma med en mer genomtänkt åsikt när jag läst klart. Men den har mycket som talar till dess fördel: viktorianska London, ett enormt nedgottande i bokdetaljer, skumma typer a la Dickens och så lite porr från tiden då det räckte att visa en ankel :)