20 januari, 2012

Författarmord i ny serie

Jag är ju som ni vet mycket förtjust i flera av Berkley Prime Crime-serierna; de där billiga pocketutgåvorna där man kan hitta deckare om allt från knyppling till matlagning och bokhandlare. De är perfekta som underhållning när man inte orkar läsa något alltför djupt. Tidigare har jag bland annat läst Lorna Barretts Booktown Mysteries, Kate Carlisles Bibliophile Mysteries och Laura Childs Tea Shop Mysteries.


När jag tittade efter nya Kindleböcker häromdagen, hittade jag en ny serie från samma förlag, som jag nog kommer klicka hem så småningom (snart): Books by the Bay Mysteries av Ellery Adams. Första delen heter A Killer Plot. Den handlar om en grupp författare i den lilla kuststaden Oyster Bay i North Carolina som i godan ro skriver på sina böcker, ända tills en av medlemmarna i skrivgruppen hittas mördad. Gärningsmannen har lämnat ett gäng haikudikter (!) bredvid kroppen och genast blir alla skrivkunniga misstänkta. Hehe. Det är säkert jättecheesy, men jag tycker ändå att det låter skoj!

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Återfinns även på min önskelista! Hon har f ö också en Pies and Prejudice på gång under året, såg jag :)

Givetvis heter hon Ellery..

Calliope sa...

Nästan omöjligt att inte fnissa åt alla kassa ordvitsar i titlarna ... :)

Bokbabbel sa...

Haha, låter lite charmigt! :D Har den första Bibliopfile-boken hemma efter alla dina entusiastiska recensioner, men har inte kommit mig för att läsa den ännu

Calliope sa...

Läs, nu! Det är en order :D