01 september, 2008

Dejta en pingvin

Jag är inte singel, men om jag vore det skulle jag gladerligen kasta mina tvivel inför internetdejting åt sidan och anmäla mig till den nya matchmakingsajten som Penguin startat i veckan. Den är nämligen specifikt riktad till boknördar! Låter det inte underbart? När man skriver in sig talar man om vilken ens favoritbok är och vad man senast har läst och så letar de upp andra matchande, ensamma och kärlekstörstande läsare.

Pingvinerna säger själva om tjänsten: “At Penguin we believe that the books we cherish and read over and over, those that we feel a deep emotional connection with, say something defining about us and the type of people we are.”
Ja! Ja! instämmer jag entusiastiskt. Visst är det så.

Dessutom ska sajten vara “a place to meet and indulge in the age-old art of writing love letters”. Låter härligt anakronistiskt och romantiskt. Jag hade turen att träffa min sambo innan internet slog igenom och därpå oturen att behöva genomlida ett års distansförhållande - resultatet är att jag har en hel bunt gammaldags kärleksbrev sparade. Riktiga brev, inte mail. Hoppas att pingvinerna kan få fler att skriva sådant! Det är så ... fint. Om de dessutom kommer från någon som har samma goda smak för böcker som man själv - ja då är det bara att njuta och hoppas på sweet looove.

2 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Åh, brev är det bästa!! Jag har redan lyckats få några, men jag är samtidigt glad över att ha Internet OCKSÅ :)

Calliope sa...

Nej, utan internet skulle man inte vilja vara - men nog är det mer romantiskt med ett äkta kärleksbrev än ett dito mail (för det mesta i alla fall).