31 augusti, 2012

Calliope avslöjad

Nu har både Dark Places och Louixenpixeln utmanat mig på att lista åtta fakta om mig själv, och jag vill ju inte vara den som är den, så varsågod! Åtta (okända, underhållande, häpnadsväckande?) fakta om Calliope:

  1. Det finns böcker jag inte har läst. Jag förstår att det kommer som en total överraskning, men så är det. En del av dem är t o m såna som jag nog verkligen borde ha läst. (Röda Rummet, jag tittar på dig.) (Fast det gick ju bra att skriva tenta om dig ändå, då när det begav sig på litt vet ...) Jag har inte heller läst något av Arne Dahl, Paulo Coelho, Maria Lang, George RR Martin, bara del ett i Stieg Larssons Millenniumserie ... Ni ser, jag sprider åtminstone ut det olästa mellan genrerna. 
  2. Jag är inte bara boknörd, utan också tenörd av stora mått. Förra veckan beställde jag en sändning med 19 olika teer (fast det var små mängder av varje, försvarar jag mig), samt att jag köpte en dinosaurieformad tekula, en Tea-Rex, haha ...
  3. Mina föräldrar läser väldigt lite. Mamma läser kanske på sin höjd en Camilla Läckberg och två Danielle Steele om året, pappa max fem böcker och då alltid om andra världskriget. Min läs-gen måste alltså komma någon annanstans ifrån. Däremot har de alltid uppmuntrat mig att läsa, vilket jag är tacksam över. 
  4. Jag har sekelskiftet som stilideal. Inget nytt är någonsin lika snyggt som det som fanns då. Eller sekelskifte, det var kanske lite snävt. Säg 1850-1930, så kommer det mesta med. 
  5. Jag är allergisk mot acetylsalisylsyra, vilket innebär att jag bl a inte kan äta Ipren och en mängd andra mediciner. Samma ämne finns också i väldigt många hudvårdsprodukter. Det är jättestörigt. Är också allergisk mot bi- och getingstick. Om någon sticker mig, svullnar jag upp som en blobb.
  6. Jag skriver själv också. Kanske får ni läsa någon gång. 
  7. Skräckfilm är inte riktigt min grej. Böcker får gärna vara precis hur skräckiga som helst, men film ... njä. Vet inte hur det kan vara så?
  8. Har som mål att (helst innan året är slut) springa 10 km utan att dö. Jag klarar lite drygt 5 nu i ok fart, så jag vill gärna tro att det kommer gå. Fast egentligen simmar jag helst. 
Slut på info! Jag tror att tillräckligt många redan har blivit utmanade, så jag avstår från att skicka vidare. Men häng gärna på om ni vill; länka i så fall gärna här i kommentarerna så jag kan läsa om er också.

3 kommentarer:

Sara BE sa...

Intressant! :)

Såg först nu att Helena hade utmanat mig, här är mina svar: http://0glorybox0.blogspot.se/2012/09/utmanad.html

Bokomaten sa...

Men vilken hurtbulle du har blivit!! Imponerad! Jag var där också ett tag, men det rann liksom ut i sanden...;) Att det finns böcker du inte har läst däremot, det tror jag inte på. Nähä, det KAN jag bara inte tänka mig. Jobbar inte du med böcker? Trodde man automatiskt läste allt då?;)

Calliope sa...

Ooh, det är första gången någon någonsin kallat mig hurtbulle! Tack! Jag hoppas jag kan hurtbulla på ännu ett tag - om inte annat märker jag ju hur bra det är för min stela rygg ...
Inser också att det var ett enormt strategiskt misstag att säga att jag inte läst allt. Kan jag ta tillbaka? Snälla?