14 augusti, 2012

Bokmärke med semesterkänsla


Tja, det här är väl vad man skulle kunna kalla desperat. Jag är sedan igår tillbaka och jobbar efter några extremt sköna och välbehövliga semesterveckor, och även om jag har ett fantastiskt trevligt jobb så är det inte utan att jag längtar tillbaka till den där evighetslånga sandstranden som vi besökte på bröllopsresan ... Alltsammans avspeglar sig naturligtvis i val av bokmärke (hur ska man annars kommunicera känslor?): för tillfället använder jag en kaffebryggningsmanual från hotellet där vi bodde. Den har till och med lite sand på sig fortfarande, som korn efter korn dröser ut när jag öppnar boken.
Vad använder ni som bokmärke just nu?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har flera böcker på gång med lite olika bokmärken i, dock är de inte särskilt romantiska. I en bok har jag ett riktigt bokmärke som jag fått från Hallongrottan, en har en meny till favoritpizzerian och en har en pärlplatta som jag fick av ett par barn på biblioteket där jag jobbar.

När det är kris river jag av en valfri bit från det som råkar ligga överst i pappersinsamlingen. Jag har visserligen många fina riktiga bokmärken, men de har en tendens att gömma sig när jag behöver dem.

Calliope sa...

En pärlplatta? Den var ny! Blir det inte för tjockt?

Anonym sa...

Jag samlar olika fina resminnen, typ inträdesbiljetter till muséer o likn. I den bok jag läser nu, De obotliga optimisternas klubb, har jag inträdesbiljetten till Tim Burton-utställningen på MoMA i New York för ett par år sedan. En souvenir som bokmärke, det gillar jag! Men ibland har nöden ingen lag, och då kan det bli i stort sett vad som helst. Avriven bit av tidning, snörstump, gem.....

Nathalie T sa...

Ett gammalt kvitto från Ica Maxi.

Bokomaten sa...

Just nu har jag också en bit avriven morgontidning, men jag brukar göra som du, faktiskt. Ge det hela liite semesterkänsla av att använda en biljett, ett kvitto eller ett program från semestern.. Förstår att du längtar tillbaka. Tar alltid emot att börja jobba igen, men efter den semestern liksom.. eller BRÖLLOPSRESAN.=)

Calliope sa...

"Tim Burton-utställningen på MoMa"?!? Gud, det låter ju fantastiskt ...! Den biljetten skulle jag också spara, länge :)