03 mars, 2012

Kan en hög e-böcker välta?

Just nu väntar de här godingarna på mig i paddan: Chris Cleaves Little Bee och Katarina Wennstams Svikaren. Ser mycket fram emot att läsa dem båda!


Sedan tidigare finns där även Michelle Pavers Dark Matter och Shirley Jacksons The Haunting of Hill House. När jag köpte min iPad hade jag en idé om att jag inte skulle köpa på mig/låna en massa böcker som bara blev liggande, utan att jag duktigt skulle läsa dem jag laddat ner innan jag skaffade mig fler. Låt oss så här i efterhand konstatera att det var väldigt utopiskt. De olästa e-bokshögarna verkar bli precis lika höga och svajiga som de fysiska. Känns på något vis tryggt och hemtamt.

6 kommentarer:

Stringhyllan sa...

Jag har läst och gillat Little bee! http://stringhyllan.blogspot.com/2011/06/little-beethe-other-hand-chris-cleave.html

Pixie sa...

Märkligt det där då man borde tro att lättillgängligheten i tid mellan köp och leverans som kommer med formatet borde göra att behovet att hamstra försvinner. Lustigt hur många beteenden ändå sitter i. Mysigt.

Lingonhjärta sa...

Håller helt med! Tycker nästan att hamstrandet och längtandet blir värre i och med att man får plats med så mycket fler böcker helt plötsligt. Sen köper jag även in de som jag älskar som vanlig bok också. Inte alls ett sunt beteende. Men härligt :D

Calliope sa...

Stringhyllan: känns lovande att du gillar!

Och nej, hamstrandet tycks inte försvinna. Det tar sig bara nya former :)

Mind the Book sa...

haha, bra fråga! påminner om att "hålla en bok i sin digitala hand" i e-bokhandeln : )

Bokbabbel sa...

Åh, mycket nyfiken på "Svikaren", hoppas själv på rec.ex! Haha, hamstrandet till läsplattan hänger ju med såklart, men det är ett "mer okej" hamstrande då det inte syns eller tar utrymme i bokhyllan... D.v.s. lömskt!