28 februari, 2012

Nominera din drömbokhandel!

Det här gillar jag skarpt: folket bakom förlaget Sekwa har tagit ett jättefint initiativ och skapat bloggen Drömbokhandeln. Det är en hyllning till den riktiga, fysiska bokhandeln och alla eldsjälar som jobbar i de där butikerna vi älskar att besöka, gång på gång. Där vi blir inspirerade, där vi förköper oss, där vi bara ska in och titta litelitegrann för vi kan inte låta bli ... Och ja, bloggen har naturligtvis med Laurence Cossés kommande bok att göra, men det är mer än så.

En av bokhandlarna jag nominerar: Hamrelius i Malmö
Både på webbplatsen och på Drömbokhandelns Facebooksida kan du själv gå in och nominera din egen favorit, och sen görs intervjuer med de nominerade. Perfekt sätt att få tips på bra butiker att besöka! (Och naturligtvis fullständigt livsfarligt med tanke på hur mycket kul där finns, men det bortser vi från nu tycker jag ...)
Jag nominerar även English Bookshop
Först ut i Drömbokhandelns serie med intervjuer är Lohrs Pocket MedMera i Göteborg. Jag har ännu inte varit där, men kan lova att jag kommer att besöka butiken nästa gång jag är i stan. Låter fantastiskt trevligt!

In och nominera din egen favvo nu!

1 kommentar:

bokomaten sa...

Har också sett det här. Unerbart initiativ och bra sett att marknadsföra boken "Drömbokhandeln" på. Skulle troligtvis nominera precis samma som du, var spontant de två jag tänkte på i alla fall.=)