22 september, 2011

Bokmässan, dag 1

Det har varit en lång, fin första dag på bokmässan! Redan nu är jag mycket nöjd med allt jag har sett - och då är det ändå tre dagar kvar. Sweet!

På invigningen höll Herta Müller tal, ett långt sådant. Jag trodde bara att hon skulle säga hej och välkommen, men hon pratade en lång stund. Mycket intressant & jätteroligt att ha fått chans att se en livs levande Nobelpristagare på så nära håll. Måste erkänna att jag blev ganska starstruck när jag såg att hon strax innan invigningen satt bara ett par meter ifrån mig.

Lite tomteblossiga fyrverkerier vart det också. På bilden syns Herta, bokmässans vd Anna Falck och tre tyskspråkiga ambassadörer.


Ni får ursäkta att bildkvalitén inte är den bästa... Mörkt i lokalen och zoom gör inga underverk.Ett av dagens allra bästa seminarium var det med Lotta Olsson och Cornelia Funke (ovan). Funke var otroligt inspirerande och spännande att lyssna på. Bland annat pratade hon om sitt skrivande, slog ett slag för fantasygenren och gav tips till den som själv var intresserad av att skriva. Hon berättade också att hon brukar skriva om alla sina bokmanus 6-7 gånger/styck innan hon är nöjd. Det är fullständiga omskrivningar också, inte bara enskilda stycken som ändras. Imponerande! (Och möjligen en nyttig sak att tänka på för den som tror att texter inte behöver redigeras innan de går till tryck.)


Här ser vi Hanna von Corswant, som debuterar med romanen Barnflickan. Är mycket sugen på att läsa den. Skräck är genren. Gilla!

Petra från Breakfast Book Club och Karin från enbokcirkelföralla blev intervjuade i Formas monter om bokcirklar. Mycket roligt att lyssna på!

Boel Hackman höll ett jätteintressant seminarium om Harriet Löwenhjelm. Tallyho, tallyho jag har skjutit en dront! Jag hoppas få anledning att återkomma till det, för jag vill verkligen läsa Backmans bok. Harriet är en favorit.

Utöver det har jag träffat en miljon trevliga bloggare, förlagsmänniskor, bokhandlare, författare och andra. Så himla roligt att ses (igen)! Hoppas springa på många fler av er de kommande dagarna.
Nu ska denna bloggare kollapsa i sängen för att orka tre dagar till. Blir de lika roliga som idag, kommer jag vara übernöjd på söndag.

3 kommentarer:

Cinnamon sa...

Låter som du haft en bra första dag på mässan. Hoppas du är/blir lika nöjd med de andra. :)

Calliope sa...

Det var jag! Hela mässan var superkul :D

Cecilia sa...

En sådan fest! Jag lever mässa lite extra genom dig. Intressant strumpspaning också :)