26 december, 2010

Perfekt julläsning


Såhär har det sett ut här hemma en stor del av julhelgen. Jag och hunden med filt, kuddar och bok tryggt nedstoppade i soffhörnet där ingen snö kan nå oss. Det har lästs ur Richard Yates Easter Parade och Kate Carlisles The Lies That Bind, men allra mest tid har tillbringats med finaste julklappen: Kate Mortons The Distant Hours. Tack vare ett synnerligen lyckats samarbete mellan tomten och min sambo, hamnade Mortons bok i ett av mina paket. Att det dessutom råkade vara en übersnygg utgåva gjorde inte saken sämre.

Omslagsbilden passar perfekt till berättelsen. När man slår upp pärmen väntar nästa glada överraskning:

Insidan av pärmen är både fram- och baktill designad för att se ut som en gammal-gammal sagobok. Det är berättelsen om The Mud Man, vilken också förekommer i romanen. Snyggt! Jag gillar detaljerna med det snirkliga mönstret och de små figurerna:

Än så länge har bara läst lite drygt 100 sidor i The Distant Hours (den är ganska massiv, har stora sidor med kompakt text), men redan nu kan jag säga att den känns som en solklar Calliope-favorit. Ett mystiskt slott, där det hänt tragiska saker, en bibliofil/förlagsredaktör som reser dit för att reda ut hur slottets mörka förflutna hänger ihop med hennes egen familjs historia - ja, ni hör ju vartåt det lutar. Det är mycket välskrivet, spännande och fantasirikt, =perfekt julläsning. Kika på den underbara trailern här nedanför; den har verkligen fångat känslan i boken.

11 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Åååh, vilken snygg utgåva! Hoppas ni hade en skön julhelg, synd att vara insnöade (det skånska ovädret nämndes även på finsk radio) men bara man har mat och gott sällskap så kan det ju vara hur skönt som helst!

Evalinn sa...

Åh, vad fint och vad mysigt det ser ut! :-)

Pomegranate sa...

Nämen åh, jag som tyckte att min utgåva i storpocket var ganska tjusig, men den här var ju fantastiskt fin! Har inte börjat på den än, men är övertygad om att jag kommer att gilla.

God fortsättning, och fortsatt god läsning!

Calliope sa...

God fortsättning till alla er också!

Alices och Lyras Bokhylla sa...

Ah! En boktrailer som faktiskt får en att bli riktigt sugen på boken! Su Blackwell? ; )

Cicci sa...

Nu vill även jag läsa den!!! :-)Underbar söt liten hund!! God fortsättning!

Helena sa...

Men... vad fick du för fuskigt snygg utgåva? En annan fick träna veka handleder med en sketen trade paperback. :)

/Avundsjuk

Calliope sa...

Det var sambon som letade upp den; jag hade inte ens sett den här varianten förut. Sinne för bok-estetik = viktig egenskap hos lämplig partner :)

docnat sa...

Vad är det för ISBN på din fina utgåva? Vill gärna ha en likadan nämligen!

Liselotte sa...

Efter att ha sett din underbara utgåva av boken vete den store om jag vill vänta på den svenska! Jag misstänker att de formger boken "som vanligt". Jag vill ha de där ojämna sidorna, allt som du visar på fotona!En vacker julklapp. Gott nytt år!

Calliope sa...

Min utgåva har ISBN 9781439152782.

Ska kanske förtydliga mig lite (så ingen blir besviken): de svärtade, ojämna sidorna som syns på bilderna är bara på insidan pärmen; de resterande sidorna ser alltså ut som en "vanlig" bokinlaga. Men snygg är den ändå!