22 februari, 2010

Den perfekta presenten till kattfanatikern

Lika given som kombinationen katt + författare, är kombon katt + bibliofil. Hur många av er har katt? Trodde väl det. Något med katter gör att de passar väldigt bra ihop med böcker.
Därför - på allmän begäran - kommer här två givna tips för alla kattfanatiker. Har du ingen egen katt, kan du lägga dem på minnet och ge bort i present vid lämpligt tillfälle. Det kommer garanterat att uppskattas.

Den ultimata presenten till kattägaren/bibliofilen har två moment. Först ska du köpa den otroligt söta lilla nyutgåvan av TS Eliots De knepiga katternas bok, som gavs ut av Alfabeta förra hösten. Helt underbar! Här har en klassiker fått ny, lekfull form med illustrationer gjorda av Axel Scheffler (som tidigare bl a ritat monstret Gruffalon). Översättningen är fortfarande Britt G Hallqvists, men den håller minst en vända till. En varning bör dock utfärdas - gör man som och döper sin katt till Elliot efter nämnda bok - då får man just det. En knepig katt.
När boken är tryggt införskaffad ska du bege dig till närmsta djurbutik och köpa en Furminator. Det är en mirakelborste - jo, den gör faktiskt smärre mirakel. Jag köpte min för några veckor sedan och kan intyga att den gör det den utlovar. Trots att den inte ser mycket ut för världen, får den bort extremt mycket mer lös päls än alla andra borstar och kammar jag har provat. Och tro mig, det behövs... Pälstussarna yr som gräsbollar över prärien annars.
Vill du köra överkurs i presentligan, lägg till en chokladkaka samt en burk tonfisk. Jag kan lova att din kattägande vän (eller du själv) kommer att bli mycket exalterad över alltsammans.

Läs mer om Furminatorn här. Den finns för hundar m fl också... Om inte djurbutiken har den, kan det vara värt att fråga på Apoteket; vissa av de mer välsorterade butikerna har den i sortimentet.

8 kommentarer:

Fia sa...

Sitter och kollar på Furminatorhemsidan och småfnissar. Hundarna ser ju superglada ut, katten verkar däremot smått missnöjd med att ha fått all sin fina päls tillruffsad. :)

Bokomaten.. sa...

Haha, jag har verkligen undrat hur det gick med furminatorn. Läste på om den att man absolut bara får använda den till extremt fällande katter och där inbegrips inte våra två sötnosar så jag vågar mig inte på en. Vill ju inte ge dem ännu mer eksem och klibehov. Fast jag får ändå jämnt frågan om jag har katt, samtidigt som frågaren lite diskret plockar katthår..

Catrin sa...

Älskar de knepiga katternas bok! Att ge namn åt en katt, det är knepigt som katten ...

Calliope sa...

Att kamma en katt är också knepigt som katten ;)

Nej, men skämt å sido rekommenderar jag verkligen furminatorn till alla som har fäll-kissar. Den hjälper defnitivt. Fast jag fattar inte riktigt hur/varför den funkar. Den ser ju inte mycket ut för världen...

Anonym sa...

Min ena katt har extrema problem med hårbollar och han har också groteska mängder sån där luddig "underpäls" som fastnar överallt. Kanske borde skaffa en furminator åt honom?
Fast den andra katten får allt nöja sig med vanliga borsten i så fall, hon fäller ganska normalt mycket.

Fia sa...

Annars så kan man köpa en loppkam till de katter som har litet tjockare men inte så lång päls. Tänderna på kammen sitter täta och fångar massor med hår. Alternativt att man använder en roller på kläderna. Eller på katterna. Eller så kan man ha kattkläder som man tar på när man kommer hem, så inte katterna kommer i kontakt med arbetskläderna. Så försöker jag göra, men det funkar inte till 100 % eftersom katthår tar sig överallt. Det kan t.o.m. hamna i oöppnade smörpaket, det kallar jag sneaky.

Anonym sa...

När jag flyttade en gång för flera års en så hittade jag en massa katthår i frysen, infyrst i isen liksom. Ingen aning om hur den kom dit... :O

Men loppkam kanske vore en plan för min Douglas, han skulle lätt kunna bli av med hälften av sin päls utan att det ens skulle märkas.

Calliope sa...

I frysen?!? Den var ny...
Själv var jag tvungen att torka katthår av sojaflaskan idag. Också intressant.