06 mars, 2009

Helg med varulvar och pre-rafaeliter

Helgplanerna inkluderar ett besök i Stockholm och vad vore en sådan utflykt utan bokhandelsbesök? Tomt och tråkigt och... urtrist. Nej, det går ju helt enkelt inte. Först ska jag ta en tur till Sf-bokhandeln (obligatoriskt!) där jag tänkte köpa två nya delar av Carrie Vaughns serie om Kitty; Kitty and the Dead Man's Hand och Kitty Raises Hell. Mer varulvar åt folket. Känner jag mig själv rätt blir det knappast det enda jag promenerar ut därifrån med, men det är de enda jag vet redan nu att jag ska ha.

Hoppas också hinna med en tur till Uppsala English Bookshop. Har inte varit där tidigare och känner starkt att det är något som saknas på min bokhandelsbesökslista. Lägligt nog ligger den ju nära SF-bokhandeln, så om jag inte alldeles fastnar mellan fantasyhyllorna ska det nog kunna bli ett premiärbesök. Som säkert kommer resultera i ett eller annat inköp. He he. (Om ni undrar varför jag ska tokshoppa böcker är det ren och skär tröstshopping från min sida eftersom det är så SYND om mig som måste sitta på trist budgetmöte två dagar mån-tis. Jag är med andra ord VÄRD alla eventuella frestande böcker som kan komma i min väg.)

Helgen ska om inget oförutsett händer också rymma ett besök på Nationalmuseums utställning om pre-rafaliterna, något jag också ser jättemycket fram emot.

Återkommer med inköpsrapporter och sannolikt också en eller annan utläst bok eftersom jag kommer ha en hel del tågtimmar att döda... Ska ta med mig Victor Legris, del 4, för eminent resesällskap. Inte för att min sambo inte är nog, men... ja, ni förstår. Vi hörs när jag kommer hem igen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med Carrie Vaugnh! Längtar också efter att läsa vidare om Kitty. Jag kan verkligen tipsa om Carries blogg om du inte redan har läst den..
http://carriev.wordpress.com/

Anonym sa...

Ha det så trevligt! Pre-rafaelit utställning skulle jag också gärna besöka.

Shirin sa...

Åh, pre-rafaeliterna! Min absoluta favorit konstepok/inriktining. Den som ändå bodde i Stockholm...

Som tur är finns här en SF-bokhandel i alla fall. Så helt strandsatt är man inte.

Anonym sa...

Du har säkert redan noterat att Charlaine Harris "From dead to worse" äntligen har kommit i pocket? Jag fick hicka av förtjusning när jag upptäckte den i SF bokhandelns hylla igår :) Som jag har väntat (men ändå varit för snål för att lägga ut pengar på den inbundna)!
Du får gärna recensera pre-rafaelitutställningen, jag ska dit i maj :)