19 oktober, 2008

Snart är det August

Om bara några timmar får vi veta vilka som blir nominerade till årets Augustpris. Jag känner mig löjligt säker på att både Bruno K Öijers Svart som silver och PO Enquists Ett annat liv kommer att finnas med bland titlarna i skönlitterära kategorin. Så säker att jag borde uppsöka något ställe för att satsa pengar på det. För visst känns de självklara båda två? Bruno för att han är stor och Bruno och stod för årets kulturhändelse när han släppte sin silverbok. Det hade naturligtvis blivit en händelse oavsett om hela boken bara varit fylld av ordet kaka sida upp och sida ner, men nu var den ju dessutom riktigt tiktigt bra. Kändes ny och fin och läsvärd och allt möjligt. Och jag är inte ironisk - bara för slö för att formulera mig originellare än så. Dessutom; det känns väldigt mycket som att det är dags för en poet i år.

Och så PO. Hans bok har jag inte läst ännu men det kommer jag att göra för han är ju en liten favorit (även om han dalat lite med de senaste böckerna - de tidigare var bättre). Med tanke på att han haft ett ganska händelserikt liv så kan säkert memoarerna vara spännande också, även om jag vanligtvis har svårt för det där "jag var alkis och det var jobbigt"-tugget. Är det någon som ska klara av att skriva bra om det så är det väl han.

Så nu väntar vi ett tag till på att få höra nomineringarna. Har jag rätt kommer jag bli olidlig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen då, bli olidlig! Vi väntar spänt. :)

Calliope sa...

Fixat! Mitt senaste inlägg har den subtila titeln "Jag är bäst". Garanterat fritt från ödmjukhet.

Anonym sa...

Jag tyckte om Ett annat liv. Men nu blir jag nyfiken: exakt vilka böcker tycker du att han dalat med?? :) (ber om ursäkt i fall frågan låter en smula inkvisitorisk).

Calliope sa...

Inkvisera (?!) gärna! Jag menade att jag tyckte att Lewis resa och Boken om Blanche och Marie inte var lika bra som t ex Nedstörtad ängel och Kapten Nemo.