10 oktober, 2008

När katten ger dig fingret

Jag har hittat boken jag ska köpa och läsa för min katt: Sam Lloyds Herr Kattzon, en berättelse om kärlek som just kommit i svensk översättning.
Den handlar om Herr Kattzon, en stor röd sur katt som bor hos en snäll flicka som heter Emily. Hon älskar katten väldigt mycket och klappar, matar och fixar allt han behöver. Men Kattzon är inte nöjd. Han vill ha äventyr och rymmer därför hemifrån. Fast ganska snart går det upp för honom att det kanske inte är så hippt att vara oberoende utekatt ändå - då har man ju ingen som ordnar mat och inget varmt tryggt ställe att sova på. Herr Kattzon uppsöker närmaste telefonautomat och ringer upp flickan som får komma och hämta honom. När han kommer hem igen är han betydligt mer tacksam.

Jag tänkte att berättelsen om Herr Kattzon skulle bli godnattläsning för min extremt bortskämda och otacksamma katt. En moralitet att lära sig något av. Om jag låter bitter beror det på att jag just fått alla mina mattor nedspydda av kissen i fråga. Man kan ju inte bara kräkas på golvet, nej nej, man måste metodiskt gå runt i hela huset när det är dags att få upp hårbollar och Whiskas...

6 kommentarer:

Bråkiga katten sa...

Känns igen!! Jag har 4 hårbollar som inte drar sig för att spy ner mina mattor, riva på tapeterna eller parkera sig mitt på matbordet.Nej är ett ord som inte finns i deras värld. Ofta har jag en känsla av att det är jag som är inneboende hos dem. Ska ta mig en titt på denna bok. Annars är jag mitt i Breaking Dawn........

Anonym sa...

Mmm, jag har själv tre fina fläckar här som jag har slitit med i två dagar. Alla tre på mattan. Självklart. Den ljusbeiga mattan, för säkerhets skull. Vad tusan har de ätit för att det ska bli sådär? Tjära? Kan det vara de där antihårbollsgodisarna jag gav dem häromdagen? Tja, I guess I had it coming i så fall ... Då var det väl kemtvätten nästa.

Calliope sa...

VARFÖR måste de kräkas på mattorna? Finns det någon nedärvd kattregel som säger att när man väljer mellan matta och golv vid vomitering måste man absolut ta mattan? Jag har aldrig någonsin sett en katt kräkas utan att göra det på ett eller annat textilt material.

Sara Ödmark sa...

Vilken fantastisk idé att läsa för katten!

Anonym sa...

Det gäller även hundar. Mattor som måste kemtvättas är en favorit...

Calliope sa...

Ajdå, det låter ju nästan ännu värre, åtminstone om man har en stor hund...