04 september, 2013

Books and Books i Miami


Boknörd på semester i Miami? Då ska du absolut försöka hinna med ett besök på Books & Books! De har flera filialer i staden, men huvudbutiken ligger på Aragon Avenue, en tvärgata till shoppingstråket Miracle Mile i stadsdelen Coral Gables. Både beskrivningen i vår guidebok och butikens egna på nätet fick det att låta som om butiken mest skulle ha böcker med lokalanknytning till Florida, men så var inte fallet. Books & Books visade sig vara en stor, fullsorterad, superfin och extremt inbjudande bokhandel.


Butiken ligger i ett hästskoformat hus kring en lugn och grön innergård. I portvalvet vid entrén finns tidningsavdelningen samt en bar, där man antingen kan sitta vid disken eller ta med det man köpt in på gården till borden. På gården hålls med täta mellanrum både författarframträdanden och små konserter.


Själva butiken är uppdelad på flera smårum i huset som omger gården. Vissa av rummen är "vanliga" bokhandelsrum med hyllor överallt från golv till tak (och biblioteksstegar!!), medan de som anknyter till caféet längst in i lokalen, även har bord och stolar. De serverar både kaffefika och vanlig lunch-/middagsmat, och man sitter alltså mitt bland hyllorna och äter. Hur trevligt är inte det!! Vi var där tidigt på förmiddagen, så ännu var de flesta borden tomma, men det är såvitt jag förstår det annars ett välbesökt ställe.Butiken har utöver ett stort bassortiment, även väldigt mycket fina konst-/design- och fotoböcker. Vill du köpa en fin/rolig/annorlunda coffetablebook är det här rätt ställe att leta på. Urvalet är, både på den avdelningen och i övrigt, mycket bra - jag tappade rätt snabbt räkningen på alla nya titlar jag hittade som jag ville ha.Det är överlag en väldigt flott och välstädad, välordnad butik; allt är fint uppställt, sorterat och exponerat. Mycket inbjudande och bläddervänligt! Ett plus också för personalen som var glad och vänlig och i stor utsträckning bar Hawaiiskjortor. Sånt piggar alltid upp.


Mycket trevlig barnboksavdelning - check!
Mycket trevligt kringsortiment med bland annat kalendrar, anteckningsböcker, kort och litterära t-shirts - check!


Så kort sagt, en jättefin, oberoende bokhandel som är väl värd ett besök!
Kolla Books & Books webb för t ex författarbesök, sortiment och öppettider.

Inga kommentarer: