13 maj, 2013

Charlaine Harris dödshotad

Jag måste erkänna att jag har varit påfallande ointresserad av Dead Ever After, trettonde och sista delen av Sookie Stackhouse-serien. Det var länge sedan serien var så värst bra, och eftersom de senaste böckerna allesammans gått på tomgång, har jag inte ens köpt den sista ännu. Fast så läser jag i SvD att Charlaine Harris blivit mordhotad av fans som inte gillar hur alltsammans slutar i Dead Ever After - och då blir jag faktiskt lite nyfiken (och lite förfärad). Hur illa kan det vara? Eller är folk (som vanligt) bara galna? Tror bestämt jag måste köpa den där ändå och läsa, snart.

8 kommentarer:

EMELI sa...

Köpa? Jag googlade slutet igår. Nja. Mjäkigt.

Calliope sa...

Aah, jag har medvetet försökt att INTE läsa något om boken för att undvika spoilers. Jag ska återkomma med min slutdom när jag läst den -återstår att se om det blir mjäkigt eller upprörande :)

Nathalie T sa...

För mig var boken bara ett stort meh. Jag blev varken glad eller upprörd. Godkänt men inte mer.

Lingonhjärta sa...

Ja men visst blir man helt galet nyfiken nu på hur det kommer sluta! Jag är absolut jättenyfiken nu :D

Lingonhjärta sa...

Taggtagg taggilitagg tag förresten ;)

Calliope sa...

Ånej, hoppas att jag inte också tycker MEH! Det har jag tyckt om de senaste i serien och det vore så trist om det skulle sluta så ...
(Tänk f ö hur långt jag hade kunnat hinna läsa i boken om jag faktiskt satt mig med den istället för att bara skriva om den här ... Hm.)

Metronyx sa...

Folk har inte bara hotat Harris till livet, några har visst hotat att ta livet av sig själva om inte slutet ändras?! Jag kan förstå om man blir besviken på att ett slut inte blir som man fantiserat om, minns min bestörtning av Kings "Mörka tornet" serie, men jag kände inget behov av att kontakta King i frågan. Kanske lever dessa människor sitt liv genom fiktion, men det kändes otippat att en författare dödshotas av att man ogillar slutet. Undrar om det blir som man undrade i ett P3-program, att det sätts varninglappar på kreativa verk - "obs du kanske inte kommer att gilla det här!".

Unknown sa...

Att ta livet av sig eller mörda författaren för att slutet på en bokserie inte lever upp till ens förväntningar låter ju helgalet! Men det finns ju, tyvärr, folk till allt.
Jag har inköpt boken, men inte läst den än. Hoppas att slutet inte är fullt så dåligt trots allt.