21 maj, 2013

På bio med Gatsby och Joss Whedon


Helgnöje: se The Great Gatsby på bio. Helt ok film, åtminstone efter att de inledande 45 minuternas berg- och dalbaneklipp (tänk Moulin Rouge-stil) hade lugnat ner sig så att jag inte längre behövde vara åksjuk. Efter det blev den riktigt bra. Ingen 5 av 5 möjliga i betyg-film, men en 3,5:a, kanske. Största behållningen? Miljöerna och kläderna. Jag menar, what's not to like med en tid där en frisyr som liknar min är det hetaste heta och där allt från klänningar och smycken och möbler och bilar är toksnygga?


Bion gjorde också reklam för Joss Whedons senaste skapelse, en filmatisering av Shakespeares Much Ado About Nothing. Den verkade så skum att vi utan tvekan måste gå och se den när den kommer (USA-premiär i början av juni, svenskt datum är nog inte satt ännu). Här är en trailer att klura över tills dess:
3 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Kan tyvärr bte se trailorn men ar settcden innan.:) Hans Much ado.. är en enormt emotsedd begivenhet må du tro! Även om den verkar aningens.. Skum, ja.:)

Mrs Book Pond sa...

Ska se Gatsby snart och jag tänker att den är Baz Luhrmansk snarare än litterär. Med tanke på vad du skriver är nog de förväntningarna de rätta ;)

Calliope sa...

Både och - början är väldigt mycket Baz, sen blir det mer litterärt ju längre mot slutet man kommer :)