26 juni, 2012

På plats i Texas

Yiiiihaaaa!
Kaktusar, burritos, sexfiliga motorvägar kantade av gulbränt gräs, bagels till frukost och 40-gradig värme under en sol som steker varje dag - Calliope har anlänt till Usa och tillsammans med maken installerat sig på vår resas första anhalt i San Antonio, Texas!


På väg från flygplatsen välkomnas man av de gigantiska cowboystövlarna utanför North Star Mall. Mycket subtilt står de där och sätter stämningen. Hittills stämmer det där om att allt är större här väldigt bra; det gäller inte bara stövlarna utan även allt annat. Framför allt har de galet stora portioner / förpackningar av all mat så räkna med att även eder Calliope är större när det här är över ... Igår inledde jag t ex projekt Testa samtliga amerikanska glassmärken, med två ljuvliga sorter (en hallontryffel och en kaffe). 


Och böckerna, då? Jodå, läget är under kontroll. Praktiskt nog bor vi bara ett stenkast från en av stadens fem Barnes & Noble-butiker, vilket naturligtvis ledde till ett besök där redan idag. Såg helt ok ut vid en första anblick, så det lär bli fler turer dit. Köpte en bok som jag medvetet väntat med ända tills nu bara för att kunna läsa i fred: Gillian Flynns Gone Girl. Känns mycket fint att äntligen ha den i min hand! I avsaknad av en riktig sydstatsartad front porch att läsa den på, tänker jag mig att mitt nästa projekt blir att köpa en solstol till balkongen så jag kan sitta där istället. Inte det sämsta. Stay tuned för vidare Amerikabrev! 

9 kommentarer:

Eli sa...

Spännande :) Det där med extra stora matportioner var bland det första jag också tänkte på när vi åkte till New York. Galet!

Ser att du läser Smittad, har själv precis läst den och både gillade och inte. Ska bli kul att höra vad du tycker om den!

Bokomaten sa...

Oii! Så himla spännande! Och orättvist hur varmt ni har det! Du vet att det är 15 grader och regn hemma, va?;) Googlade var ni bor och ser ju inte helt fel ut!

Helena sa...

Tack för Amerikabrevet! Är grön av avund och ser redan fram emot nästa brev. :)

Sofia i Bokmilaskogen sa...

Det ser fantastiskt och mycket avundsvärt ut. Jag ser fram mot fler sydstatsinlägg att drömma mig bort till. :)

Calliope sa...

Jo, många skulle nog säga att 35-40 grader är på tok för varmt men jag njuter! Har förstått att det trista vädret som var när jag åkte hemifrån har fortsatt. Många desperata FBuppdateringar i flödet... Ska försöka packa lite sol i en box och skicka över till er :)
Och Smittad, ja den är verkligen både och. Har hunnit halvvägs ungefär, och nu känns det som att det kan gå åt båda hållen. Ska bli intressant att se vad hon gör av berättelsen. Återkommer med åsikt!

Bokbabbel sa...

Fint att ni verkar ha det bra, gillar att du valde att spara Flynn att ha som första köp väl där :)

Cecilia sa...

Underbart! Så härligt att vi får leva lite genom dig, vi som inte varit av den delen av landet ö h t. Ser mycket fram emot fortsatta uppdateringar!

a-lo (the book pond) sa...

Härligt att du är på plats och skönt att få alla sina fördomar bekräftade ;) Jag tycker personligen att 35 grader låter helt perfekt, har ingalunda problem med de temperaturerna. De motsatta däremot....

Förväntar också att det blir lite mer whiskey än vin i glasen och twitterflödet framöver. Man har väl sett Dallas och vet vad som gäller i Texas ;)

Calliope sa...

Hehe, ska jobba på det! Det är bara det att det finns så väldigt mycket skojiga viner här, med roliga namn av typen "mad housewife", "birds and bees", "cowgirl" mm, och då måste man ju testa... Har ingen motståndskraft alls när det kommer till viner med töntiga namn och roliga etiketter. Whiskyn är mer seriös. Annars tror jag att det mest är margaritas som folk dricker här; vi är ju så nära Mexico att det faller sig naturligt :)