16 juni, 2012

Skräckupplevelse med iPad

Har med knapp nöd återhämtat mig från en skräckupplevelse. Jag låg och läste på min iPad, allt var frid och fröjd - ända tills det helt plötsligt inte gick att vända blad. Boken jag läste hade frusit hela Kindle-appen och inget hände vad jag än gjorde. Det gick att öppna och stänga själva appen, men det gick inte att byta mellan böckerna eller bläddra. Jag var fast på första sidan av kapitel 13. Aaahh...! Varje boknörd förstår paniken.

Efter att ha testat allt jag kunde tänka ut/googla mig till, var det enda som återstod att helt enkelt ominstallera hela Kindle-appen. Ta bort appen, ta bort alla böcker (DET kändes ruggigt) och avregistrera hela iPaden från Amazon-kontot. Allt detta gjordes med darrande händer. Tänk om något gick fel och hela mitt bibliotek bara försvann?

När allt var ominstallerat, var jag tvungen att ladda ner böckerna på nytt, men det gick inte att göra i appen för då kom det bara ett argt ERROR-meddelande. Istället fick jag gå via mitt konto på Amazons sajt, och där välja vad jag på nytt ville skicka till iPaden. Ohohoho, så kul det inte var. Till sist löste det sig dock, och nu finns alla böcker tryggt på plats igen. Det går fint att bläddra och byta bok. Men SKRÄCKEN! För alla bra sidor som finns med e-böcker, var det här en som drog ner betyget rejält ... Har det hänt er också eller var det bara jag som hade otur?

5 kommentarer:

Monica O Kolkman sa...

Fördelen med kindle på iphone el iPad är ju att allt finns lagrat i kindlemolnet, sp man kan inte tappa bort det. Men visst är det läskigt när elektroniken krånglar. Att förlora sina eböcker är ju i princip som att förlora biblioteket i en brand

Christin sa...

Nej. För jag läser riktiga böcker :) ho ho ...

Cinnamon sa...

Otäckt! Tur att det löste sig!

Calliope sa...

Nej, det är en himla tur att det finns backup på alla böcker... Annars hade det varit überhemskt!
Och riktiga böcker - jo, skulle jag välja mellan det och e-böcker, skulle de riktiga naturligtvis avgå med segern. Ingen tvekan om det. Men eftersom jag nu ska vara på resande fot under lång tid framöver, är e-böckerna oslagbara att ha i packningen :)

Catrin sa...

OOOUs - inte kul! Jag har ännu ingen läsplattetjofräs och tror inte att jag kommer skaffa någon inom den närmsta framtiden heller. Just det dr att inte kunna fortsätta läsa när man håller på pga av TEKNISKT FEL. Händer aldrig i en tryckt bok... Dock onekligen smart att snabbt kunna hämta allt igen som du ju lyckades med!