12 februari, 2011

Ännu en bokbloggare faller handlöst för Gillian Flynn

Ok, nu förstår jag varför alla har pratat om Gillian Flynn. Jag har läst ut Sharp Objects i två långa sittningar - och oj. Ojoj. Den var ju ruggigt bra. Stämningen, personerna, miljöerna, you name it. Jag gillade alltihop, faktiskt. Det enda som gör mig lite ledsen är att Sharp Objects om jag har förstått saken rätt är helt fristående; jag hade väldigt gärna läst både en och två och tre ytterligare böcker om Camille Preaker.Jag tänker inte berätta vad Sharp Objects handlar om, för det har så många andra redan gjort. Istället nöjer jag mig med att konstatera att den var den perfekta deckaren för mig: mörk, obehaglig, personlig, psykologisk och originell. Lägg till välskriven och spännande, så har du bilden klar för dig.
Jag tänker genast ge mig ut för att skaffa Gillian Flynns andra bok, Dark Places. Mycket bra den också, om ryktet stämmer. Ser mycket fram emot den och hoppas på likadan hetsläsning som med Sharp Objects. Det var länge sedan jag så fullständigt försvann in i en bok.

Jag läste för övrigt på Amazon att Gillian Flynn tydligen tycker om att sitta i badet och skriva böckerna på sin laptop - låt oss nu bara hoppas att datorn inte trillar ner i vattnet och elektrifierar Gillian. Det hade varit en smärre katastrof om den här begåvade människan inte fortsatte skriva böcker. Jag vill att hon ska göra minst tjugo böcker till. Är de hälften så bra som Sharp Objects är de super. (Och hur ångestframkallande för alla med författarambitioner är det förresten inte att Sharp Objects är Gillian Flynns debut?? Det borde vara förbjudet att vara så bra direkt från starten. Eller..?)

Till sist ett väldigt hett tips: Sharp Objects finns med på bokrean hos Bokus, där den kan fås för futtiga 27 kr. Seså, spring och köp!

*******************************
Sharp Objects finns översatt till svenska. Den är utgiven av Jentas under titeln Vass egg. Jag skulle dock rekommendera att man läser den på engelska; språket är en stor del av behållningen. Läs mer om översättningen hos Fiktiviteter.

Några av alla de andra som läst - och mestadels hyllat - Sharp Objects: Snowflakes in rain, Helena på Bokhore-tiden, Bokbabbel, Sara Glory Box

11 kommentarer:

Stringhyllan sa...

jag såg dark places för halva priset på malmö bokhandel, men handlade inte den, tänkte att jag för en gång skull inte skulle hoppa på en bloggtrend.

Calliope sa...

Ooh, jag ska till Malmö på måndag. Undrar om den finns kvar då?
Och ska man bara välja en bloggtrend att haka på, är Flynn ett bra val :)

Helena (Dark Places) sa...

Välkommen till Gillian Flynn-klubben! Men du, du behöver inte misströsta över att Sharp Objects är fristående: huvudpersonen i Dark Places är minst lika fascinerande. Lovar.

Blev lite orolig över detta med att Gillian skriver sina böcker i badet... (Är paniskt rädd för kombon vatten och elektronik och vågar knappt föna håret i badrummet efter att jag duschat.
) Om jag minns rätt ska en tredje roman komma ut i september i år. Hoppas verkligen att det stämmer, för min Gillian Flynn-abstinens börjar bli olidlig!

Calliope sa...

Tack för välkomnandet - det verkar vara en växande klubb med många trevliga medlemmar ;)

Låter väldigt lovande både att det är en ny bok på gång och att Dark Places kanske kan stilla lite av läshungern som Sharp Object väckte. Det var som sagt länge sedan jag slukade en bok lika hejdlöst, länge sedan jag gillade något så rakt igenom helt utan invändningar.

Kanske borde svenska Flynnklubben bestående av beundrande bokbloggare skriva ihop ett brev till Gillian och varna henne för det här med vatten och elektricitet? :)

Inkling sa...

Kan bara instämma i hyllningskören. Jag läste den på svenska och visst lämnade den (övers.) en del att önska, men den var ändå ruggigt bra.

snowflake sa...

Grattis till upptäckten och välkommen! :-)
Om du skriver ett brev till Flynn vill jag gärna vara med och underteckna. Blir väldigt rädd nu.

Bokbabbel sa...

Jag vill också underteckna brevet, det lät ju väldigt farligt det där och jag behöver fler Flynn-böckern!

Calliope sa...

Och nu kan jag meddela att jag har införskaffat Dark Places. Se mig sjunka allt djupare ner i Flynn-träsket...

Sara sa...

Välkommen till klubben! Så länge hon inte har datorn ikopplad borde det väl vara mer fara för datorn än henne? Eller? Nu kommer jag inte kunna sova i natt ...

Sara BE sa...

Hm, alltså det var jag, Glory Box-Sara som skrev kommentaren ovan, men av något skäl blev min inloggning skum ... Intresseklubben antecknar ...

Helena sa...

Välkommen till klubben för oss som älskar/durkar Gillian Flynn och självklart inte vill att hon ska elektrifiera sig själv i badkaret... Jag har beställt Sharp Objects på bokrean så att jag kan läsa om den så som sig bör, alltså på engelska.