18 november, 2008

Reskamrat sökes

Har smugit runt längs hyllorna i bokhandeln där jag jobbar hela dagen för att hitta den ultimata reselektyren. Nästa vecka kommer jag nämligen att ha obscent mycket tid som ska fördrivas på tåg; jag ska först iväg å jobbets vägnar och sedan på släktbesök. Så frågan är - vilka böcker ska med? Att det gäller att välja med yttersta omsorg säger sig ju självt - att bli fast på ett tåg med fel bok är nästan lika illa som att hamna bredvid en kolikbebis eller en pratglad senil dam som inte går av förrän vid ändstationen.
Jag har fortfarande inte fått mitt bokpaket som jag gnällde om i förra veckan, och vågar väl inte hoppas på att det hinner dyka upp heller. Annars hade Victor Legris varit en fin reskamrat. Hade inte The Given Day varit så sjukt tung, hade den också kunnat vara ett alternativ. Men istället funderar jag på att ta något ruggigt enkelt, för jag kommer nog vara ganska trött på båda resorna. Det är här ni kommer in i bilen, bloggläsare. Kom med era bästa förslag! Ni känner mig ju, så vad tror ni skulle passa? Och tänk på att lönen inte har kommit innan jag reser, så det måste vara billigt...

6 kommentarer:

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Min senaste tåglektyr var Bodil Malmstens För att lämna röstmeddelande tryck stjärna, som du kanske har läst mitt inlägg om. Det är mitt tips till dig också. Trevlig resa.

Martina sa...

Neil Gaimans "The Graveyard Book"? Fin, fin bok. Inte så tjock bara, så ta med en bok till... Kanske Mary Ann Shaffers "Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap"?

Två av de bästa böckerna jag har läst i höst iallafall. Kanske rentav på hela året.

Anonym sa...

"The blue girl" av Charles de Lint. Annars tycker jag att Gaiman är ett bra tips.

Anonym sa...

"Damernas detektivbyrå", rolig och lättsam. :)
Eller varför inte hoppa in på ett antikvariat och köpa ett gäng gamla härliga Kalla Kårar?

Anonym sa...

Jag antar att du läst Jenni Diski, "Strangers on a train"? Annars är den ett måste! Diski är en av mina absoluta favoriter. Har en rolig historia om när jag försökte hitta hennes böcker i en bokhandel i England... men den kan jag ta en annan gång.

Calliope sa...

Oh, tack för alla tips! Visste väl att ni skulle ha en massa bra idéer. :) Ska fundera på förslagen tills någon dag innan jag åker; det gäller ju att tajma boken med vad jag känner för just då...