07 februari, 2008

Kreativa klubben

För inte så länge sedan skrev jag om Pocketförlagets pyssliga marknadsföring när de skickade Mons Kallentofts Midvinterblod i en fryspåse fylld av snö.
Idag kom det ännu en lustig försändelse; ett knöligt paket inslaget i tidningspapper. Sidorna var rivna ur en engelsk dagstidning som skrek "murder" i rubriken och alltsammans var omlindat med brun packtejp. Inuti gömde sig Simon Kernicks nya deckare Handel med döden från Bra Böcker. Tillsammans med boken hade de också skickat ett helt gäng med små tunnebanekartor i plastfodral. På kartorna hade de märkt ut platser i boken och på baksidorna fanns info om författaren. Pysselklubben anfaller!
Fast de ska nog vara glada att vi bor i lilla, godtrogna Sverige; hade ett sådant paket kommit på posten i USA hade de skrikit mjältbrandsbomb och kastat det i soporna...

2 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Ja jisses vilka marknadsföringstrick; Amberville med alla purjolökar och nu det här. Vi får väl berätta för våra barn att det fanns en tid då man köpte böcker bara som de var :P
Men nej, tycker nog att det är rätt intressant med de olika kampanjerna, kanske visar det att bokmarknaden också är attraktiv?

Calliope sa...

Det är kul att de anstränger sig och gör något annorlunda :)
Framför allt visar det väl att bokmarknaden är aktiv, att det ges ut väldigt mycket och att det gäller att sticka ut för att ha en chans att sälja. Det räcker liksom inte med att bara ha en bok rakt upp och ner. Och det är ju både bra och dåligt... Ibland känns det som det kan bli mer fokus på allt runtomkring än på själva boken. Men det är kul att få skojiga, konstiga paket!