30 december, 2013

Må de flygande franska katterna bringa er alla ett fantastiskt nytt år!

Ah, inget går upp mot den totala obegripligheten i vissa gamla vykort ...! Jag är till exempel inte helt säker på vad de här franska katterna ska göra med svampen som hänger och dinglar under flygplanets buk, men de har säkert en bra plan och jag hänger gärna med på deras nyårshälsning. Ett flygplan fullt av partyglada katter som redan verkar ha smuttat på nyårsdrickat - vad kan gå fel? Troligtvis mycket litet.

Inför 2014 hoppas jag annars mest på lugn och harmoni och förträffliga läsupplevelser, som jag hoppas kommer infinna sig även om Knausgård har skrivit klart sin kamp och jag hittade oroväckande få titlar som lockade i Svensk Bokhandels vårboksnummer. Det ordnar sig nog, tänker jag.

Som sig bör, avslutar vi med en årsbästalista. Här är de, 2013 års bästa böcker, huller om buller som jag kommer att tänka på dem:

  • Donna Tartt - The Goldfinch
  • Hillary Jordan - Mudbound
  • Carol Rifka Brunt - Tell the Wolves I'm Home
  • Mikael Fant - Vattnet i mars
  • Jessica Kolterjahn - Den bästa dagen är en dag av törst
Och bubblarna: Katherine Webb - Carolines arv, Stefan Spjuth - Stallo, Joy Castro - Hell or High Water, Jeff Crook - The Sleeping and the Dead, Curtis Sittenfeld - Sisterland, Anna Lihammer - Medan mörkret faller, Bea Uusma - Expeditionen ... Det finns många. 2013 var tydligen inte ett så dåligt läsår som jag ibland lockats att tro. Skål för det!

Ha nu ett alldeles underbart nyår, så ses vi igen i januari!

3 kommentarer:

Det mörka tornet sa...

Det är alltid spännande att se andra bloggares bästa-listor. Jag anar att du inte är den enda med Donna Tartt högt upp. :-)

Unknown sa...

:)
/Micke

Metronyx sa...

Gamla kort är sjukt episkt snygga, och, som du påpekar ofta helt obegripliga. Men vem vill begripa allt? Det som är bra med "bästa-listor" är att det blir guldkornssamlande, så man kan se om man missat något särskilt som skattas högt.