28 juni, 2013

Räddad av Ruth

I kategorin "Det kan hända dig också, när som helst" (en undergrupp till "Skräck för abibliofober"), råkade jag igår ut för HEMSKHETEN att precis i början på en evighetslång flygresa upptäcka att boken jag tagit med mig för att läsa inte alls var så bra som jag tänkt ... Horror! 


Elizabeth Blacks The Drowning House lovade mycket med fint omslag och lite lätta southern gothic-vibbar i beskrivningen: en sorgtyngd kvinna återvänder till sin barndoms Galveston, där hon åter dras in i den tragedi som fick henne att lämna ön för så länge sen; tänk familjemysterium med unga vackra människor som dör för tidigt, omöjlig kärlek och what not. Och så börjar hon dessutom att undersöka ett mystiskt drunkningsfall i samband med den stora orkanen år 1900, då hela staden förstördes. 

Det lät ju som sagt lovande alltsammans, och det började bra, men sedan blev det vääääldigt mycket pratande. Och pratande. Och några trådar för mycket, som var för lika varandra. En lång stund där hade jag panik - skulle jag vara fast på planet med det här i flera timmar??? 


Men fear not - som den inbitna nörd jag är, hade jag packat ner en bok till ifall att den första inte skulle räcka hela vägen - i väskan låg Elly Griffiths A Room Full of Bones. Så Ruth to the rescue; jag började läsa den istället och allt kändes genast bättre igen. Situationer som denna, kära vänner, det är för dem man packar FLERA böcker. Kan vara värt att nämna för sambos, barn och andra som uttrycker tvekan inför varför alla dessa miljoner böcker tvunget måste med på semestern ... 

6 kommentarer:

Minellie sa...

Även tydligt motiverat varför man ska packa dessa extraböcker i handbagaget och INTE i det stora, incheckade bagaget...

Mrs Calloway sa...

kunde inte sagt det bättre själv...!

Calliope sa...

Exakt - ha alltid böckerna tillgängliga och ha alltid många med i packningen :D

Anonym sa...

Håller med dig helt och hållet. Man måste ha extraböcker lättillgängligt.

Det mörka tornet sa...

ALLTID ha en bakcup-book i väskan! Rutinerat där!! :-)

Anonym sa...

Japp, mardrömsscenario. Ska komma ihåg att packa dubbelt när jag åker långt i höst.