11 september, 2012

Ett chihuahuaspöke

Jag gillar spöken, jag gillar cozy crime och jag har en chihuahua. Alltså borde väl den här boken vara klockren för mig, eller hur?


Esri Albrittens Chihuahua of the Baskervilles är första delen i en serie, och börjar när tidningen Tripping Magazine ger sig ut för att följa upp en reportageidé. En känd hundklädesdesigner, den rara gamla damen Charlotte Baskerville i pittoreska Manitou Springs, tror sig ha sett spöket av sin f d hund Petey. Tripping, som specialiserat sig på hemsökta resmål, nappar genast och skickar dit ett team. Men väl där visar det sig att det nog är mer än bara ett hundspöke i farten; någon verkar vara ute efter Charlotte och den förmögenhet hon byggt upp genom att designa hundkläder.

Ok, jag erkänner att plotten låter lite fånig. Men fånigt kan ju vara roligt och avkopplande ibland, eller hur? Jag hade inga direkta krav mer än så. Tyvärr uppfylldes de inte riktigt, för Chihuahua of the Baskervilles var mest av allt lite långtråkig. Det var inte de knasiga inslagen i plotten som inte funkade, utan mer bara de vanliga sakerna, t ex var det påfallande lamt när den skyldige avslöjades. Även om cozy crime brukar vara snällt, var det här tyvärr lite för mesigt, på gränsen till tråkigt. Synd på ett så sött omslag ...

Esri Albritten har en hemsida att kika in på.

Inga kommentarer: