29 maj, 2012

Nu jävlar!


Fluktar lite förstrött på höstböcker och blir väldigt nyfiken på denna! Ges ut i augusti på Norstedts. Jag gillar ju ofta norska författare men har inte läst Linde tidigare. Någon som läst/ska läsa?

Så här skriver förlaget om den:
Obamas slagord "Change we can believe in" ekade långt utanför USA:s gränser. I en liten stad på Östlandet känner Terese att också hon har ett desperat behov av förändring. Men när det resulterar i att hon några månader senare vaggar runt höggravid ensam hemma i villan är hon inte riktigt säker på om det var just det här hon behövde. Snarare var det hennes mans idé. Och när hon tänker närmare efter är det mesta i hennes liv ett resultat av vad hennes man har velat.
På bensinmacken jobbar Kevin som har haft kärlekssorg i tolv år. Han hade en gång en lysande fotbollskarriär framför sig, men en meniskskada satte stopp för de planerna. Och i samma veva lämnade hans flickvän Jessica både honom och staden. Själv blev han kvar. När Jessica återvänder hem till småstaden för att fira bröllop med sin nya man väcks gamla minnen till liv.
En gång var Terese och Jessica bästa vänner. Nu är det uppenbart hur långt de kommit ifrån varandra. I Jessicas ögon verkar Terese ha det så tryggt och stabilt. Jessica däremot undrar om hon egentligen valt rätt man. Hon har aldrig behövt välja, det är alltid de som har valt henne. Vad blev det av alla planer och drömmar?
I mötet med det förflutna sker små förskjutningar som ändå kan komma att förändra dessa människors liv på djupet. Nu jävlar! är en inkännande skildring av småstadsliv och om förväntningar, försoning och förändring. Boken fick ett stort kritikergenombrott när den kom ut i Norge.

3 kommentarer:

Fia sa...

Jag blir också nyfiken på denna, verkar intressant :)

Ela sa...

Kan inte annat än hålla med, det där lät väldigt intressant!

Lotten sa...

Jag har läst den och tyckte den var riktigt bra. Jag läste den på norska i våras. Den finns recenserad på min blogg:-)