18 maj, 2012

Lund i bilder

Nu blir det lite lokalpatriotism: den här fina boken har jag köpt för att ta med när vi åker till USA i sommar. Lund av Frida Rundberg. Jag tänker mig att jag ska ha den dels att titta i när jag får hemlängtan (oklart om det botas eller förvärras av den, dock) dels att visa när vi berättar om vår hemstad för de vi träffar.


Att hitta en fin bok om sin hemstad är inte det enklaste - och då är väl ändå Lund flitigare representerat i bokfloran än många andra - men den här gillar jag både till format och innehåll. Fokus ligger på bilderna, som visar både hus, miljöer, butiker, universitetet med institutioner, parker, gator och torg. De flesta bilderna är från centrum men här finns också ett fåtal bilder från byarna runt omkring. Allt ser mycket grönt och harmoniskt ut; av någon konstig anledning har Frida Rundberg valt att inte ta några bilder de där härliga månaderna i början av året då Lund mest är grått och kallt och blåsigt... Är rätt tacksam för det. Det här är Lund som jag vill komma ihåg det. Ska bli kul att höra vad amerikanerna tycker om det!

4 kommentarer:

Saga sa...

Åh, den där måste jag titta i! Jag tillbringade en väldigt speciell sommar i Lund för en massa år sedan och är sedan dess kär i staden. Inte för att jag tror att jag kommer att lämna min nordliga (med lundensiska mått mätt) hemstad men om jag skulle göra det, och stanna inom Sveriges gränser, då skulle Lund vara mitt första alternativ.

Calliope sa...

Det är svårt att INTE bli förälskad i Lund, tror jag ... Det är en vacker stad!

Evalinn sa...

Vilken fin bok det verkar vara! Lund har jag varit alldeles för lite i, men jag tror att det kommer. :-)

Västmanländskan sa...

Den verkar fin. Lund är ju verkligen otroligt fint. Jag trivs utomordentligt bra.