19 augusti, 2011

We're not in Kansas anymore. Eller jo, förresten.

Det är lite otippat, men ett av världens (åtminstone till utsidan sett) finaste, roligaste bibliotek ligger i Kansas. Ja, du hörde rätt. Kansas.
Så här ser Kansas City Library ut:


Fasaden består alltså av jättestora bokryggar - The Community Bookshelf kallas själva installationen. Hur fint som helst! Jag gillar även den här väggen, den är som en stor engelsk pockethylla:


Det lustiga i sammanhanget är att det strikt talat inte är själva biblioteket som finns innanför bokryggarna - det är parkeringsgaraget där låntagarna får parkera. Nu väntar jag på den svenska kommun som vill göra ett lika fint bibliotek/garage...

9 kommentarer:

Nathalie T sa...

Mitt lokala bibliotek andas funktionellt (fult) 70-tal...

Ela sa...

Oj vad fint! Mitt lokala bibliotek (inklämt i Polisens gamla lokaler, fungerar halvbra)känns genast hundra gånger fulare än jag tyckte innan jag såg dessa bilder.

Anonym sa...

Extra roligt blir det ju att försöka se vilka av böckerna på biblioteksbyggnaden (eller garaget) som man faktiskt har läst :)

Jag hoppas att biblioteket här hemma snart gör en make-over.

Calliope sa...

Kansasbiblioteket listar titlarna på den "stora" väggen (alltså ej pocketväggen) här, så man kan läsa dem om man vill: http://kclibrary.org/community-bookshelf
Har man läst alla, torde man ju med gott samvete kunna säga att man har läst "alla böcker på biblioteket". Förvisso väldigt bokstavligt menat PÅ, men ändå :)

Metronyx sa...

Wicked...tro om jag kan påverka beslutsfattarna på min hemort om fasaden på vårt kära bibliotek. Man ska visserligen inte döma biblioteket efter utansidan, men det blir roligare att lockas in för allmänheten med en så fin fasad!

Cinnamon sa...

Herregud vad coolt! Mitt bibliotek är relativt nyrenoverat och fraäscht. Men det är ingenting motför det här. Jag vill plötsligt bo i Kansas! :)

Böckerx3/Metta sa...

Men jag dör lilla boknördsdöden här, det är ju helt sjukt häftigt! jag hade aldrig åkt hem om jag åkt dit.

Hundöra sa...

Jag såg bilder på garaget för någon vecka sedan. Har dock missat de med pocket. Så otrolig häftigt!

Titti sa...

Fantastiskt fint!