08 augusti, 2011

Strypt i Paris

Amazon upplyser mig i ett mail om att del sex i serien om den franske bokhandlaren/hobbydetektiven Victor Legris finns att köpa. (Så snällt av dem att tala om det...) Boken heter Strangled in Paris och fortsätter trenden som del fem startade, att avlägsna sig allt längre från de beiga, fina omslagen som seriens första delar hade. Strangled in Paris är inte så värst fin. Framför allt är det den där handen, och typsnittet på ordet Paris som stör mig.


Jag bildgooglar för att se om det möjligen finns några andra, snyggare utgåvor. Det gör det inte. Däremot hittar jag den här underbara bilden på All Posters.com:

Madame Bertrand, a hotel keeper, is found strangled in Rue de Berthe, Paris, by detectives läser jag i beskrivningen. Åh! Jag börjar genast tänka ut en massa fina intriger som skulle kunna leda fram till scenen. När jag blir stor tänker jag ha det som jobb, att tänka ut sådant.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En tröst kanske kan vara att det i alla fall inte var den pekande (mans)handen som så ofta förekommer i liknande vintage design. Den är inte heller så snygg och känns rätt uttjatad.

Jenny Magnusson sa...

Jag håller med, det är urtrist att de gått ifrån de snygga omslagen från de tidigare böckerna. Jag älskade dem!

Calliope sa...

Smutstiteln: vet precis vilken hand du menar - vilket ju torde vara ett tecken på att det är dags att byta ut den mot något annat :)

Cecilia says sa...

Varför gör de så? If it aint broken..

Evalinn sa...

Ja, det skulle du vara alldeles utmärkt bra på! :-)

Calliope sa...

Tack!