19 april, 2011

Författarkatter

Där har ni utsikten just nu, som den ser ut vid mitt skrivbord. Med en sådan vy, kan dagens inlägg knappast bli något annat än ett tips: fotobloggen Writers and Kitties. Det är precis vad det låter som, en blogg med bilder på katter och författare. Till exempel kan man se Truman Capote hjätemodigt rädda den här söta kissen från den stora hunden (förmodligen har den söta kissen just innan bilden togs sagt något inte så sött till den egentligen ganska vänliga hunden):

Hunter S Thompson och hans katt, båda tycks av blickarna att döma ha testat någon illegal substans:


Och så Samuel Beckett, som inte väntar på Godot utan på att katten och hunden ska bli sams:

Love it! Klicka här för att se fler bilder. Missa inte heller att titta på Lifes fina fotoreportage där författarna poserar inte med katter, men väl med skrivmaskiner.

Jag har skrivit om författare och katter tidigare, här till exempel. Även Book Cover Girl har tipsat om de fina fotolänkarna.

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Här halkar jag in på din blogg (jag smyger förbi ibland för att få bra boktips) och ser att du kidnappat min Tristan? Han ser nästan precis ut som din katt! Mr T finns på bild i en avsomnad blogg: http://universalgarden.blogspot.com/search/label/Tristan

Emmas Bokhylla sa...

Ah, jag alskar kombinationen, jag skall kolla in lanken!

Calliope sa...

Oj! Det var verkligen en lookalike :) Så kul!

Calliope sa...

Kikade just in på din blogg, Emma - hur sjukt är det inte att även din katt är ganska lik min & Cecilias? :)

Nathalie T sa...

Katter + böcker verkar vara en bra kombination. Min ena katt protesterar för tillfället högljutt mot sin nya mat, så jag är inte riktigt lika förtjust i honom som vanligt.

Bokomaten sa...

En katt behöver inte rastas och tycker ofta om när man sitter still i soffan så den kan ligga på en. Måste vara därför det är en så perfekt kombo.=) Vilken överfin sida förresten. Surfar genast reda på fler fina foton.=)

Nattens bibliotek sa...

Vackra bilder även för en som inte har katt som husdjur:)

Cinnamon sa...

Vilken bra sida. Gillar kombinationen av författare och katter. :)

Catrin sa...

Tack för underbart tips! Ligger nu som favorit hos mig