06 mars, 2010

Alice in Wonderland

Om The Mad Hatter hade smugit sig upp bakom mig och försiktigt föreslagit att "du kan ju alltid stanna...?", så hade jag inte tvekat. Vi skulle ha teparty i underlandet dagarna i ända. Av någon outgrundlig anledning blev sambon lite förnärmad när jag avslöjade mina planer, men det är sånt man får ta. Hur skulle man inte kunna vilja stanna i Tim Burtons och Johnny Depps version av underlandet?
Efter att ha spenderat närmare två timmar i biosalongen, kan jag konstatera att Alice in Wonderland hade allt det jag hade hoppats på. Fantastiska miljöer, bisarra dialoger, nervösa kaniner och försvinnande katter. Och så en hel bunt superbra skådespelare, där ingen utom möjligen Anne Hathaway, var felcastad. Det kändes som att alla var på precis rätt plats och gjorde exakt det de var bäst på. Jag hade varit lite rädd för att det skulle bli skumt med all animering; när halva ensemblen är animerad måste det ju vara svårt för skådespelarna av kött och blod. Men alla mina farhågor kom på skam - samspelet fungerade utmärkt. Till önskelistan lägger jag också en av de där söta små grodorna i livré som Röda Drottningen har. Jag skulle gärna ha en sån här för att hjälpa mig med hushållet. Jag skulle lova att vara mycket snäll mot den och aldrig hota med halshuggning.


7 kommentarer:

Fia sa...

Såg den idag, tyckte den var jättebra men tyckte även att Depp var litet väl o-galen. Efter att ha sett honom som helsnurrig sjöbuse så förväntade jag mig litet mer.. :)

Calliope sa...

Jag tyckte att det var schysst att han höll tillbaka lite, faktiskt! Det blev en mer subtil galenskap :)

Bokomaten sa...

Åh, åh, åh... ska se den på tordag. Rädd att jag kommer bli besviken öfr jag har längtat mig blå efter den här filmen sedan jag hörde att Burton skulle göra Alice. Låter dock bra att den verkar hålla måttet.:)

Anonym sa...

Den är precis så burtonsk som man kan hoppas!

Calliope sa...

Nej Bokomaten, jag tror absolut inte att du blir besviken! Köp med dig en stor påse psykedeliskt färgat godis och njut :)

jenny sa...

Jag har oxå väntat i ca två år sedan jag första gången hörde att min älskade Burton skulle göra "Alice..."Blev först lite smågrinig när jag såg de ngt ljumma recensionerna, men känner mig nu återigen förvissad om att superteamet Depp&Burton inte kommer att göra mig besviken alls,och jag kommer antagligen att älska denna lika my som hans andra fantastiska filmer...

Alices och Lyras Bokhylla sa...

Jag har nyss sett om denna galna film på stans sunkiga bio med några kompisar, och den håller sig fortfarande. Felet är bara, precis som Fia säger, att Johnny tappar bort sitt galna sätt att vara nånstans i mitten av filmen. Vad hände?
/L