18 december, 2009

Julplaner

Det går inte fort just nu, varken läsandet eller tänkandet kring det lästa. Julruschen på jobbet gör att jag inte orkar något mer än ligga upp och ned och titta på tv när jag kommer hem. Inser så här i efterhand att det inte var så bra planering att börja med bröderna Walker i december. Nåja.
Med tanke på att jag tillbringar hela dagarna i bokhandeln, kunde också man tycka att jag kanske borde ägna mig åt annat än böcker när jag äntligen får en dag ledigt, men nej. Imorgon är min enda lediga dag den här veckan och då ska jag ---wait for it---till biblioteket. Yay! Ser faktiskt fram mot det. Det är så det är att vara nörd. Jag håller på och finputsar mina julplaner; hittills har jag ordnat fin whisky samt god chokladtryffel, så nu saknas bara något lämpligt att läsa till anrättningen. Sedan ska jag, när hysterin på butiken är över, sätta mig vid granen, tindra med ögonen och njuta av sprit, choklad och god litteratur. Längtar. Mycket.

6 kommentarer:

Camelia sa...

Låter härligt. Får jag rekommendera huset Camelias bästa bok för 2009? (eftersom ingen säger emot just nu fortsätter jag). Låna gärna Anne Carson "Röd självbiografi". Maffigt drama som kan behöva en torvsmakande whisky och smältande chokladtryfflar. Lycka till med de gourmandiska och litterära fröjderna!

Snöfrid sa...

"Sprit, choklad och god litteratur"? Hm, låter rätt trevligt. Ska jag nog prova på! :)
Fast jag föredrar nog något mindre fint än whiskey, smirnoff får duga. ^^

MariaH sa...

låter som en mycket bra plan, vad blev det för whisky då?
Jag får väl fira så när barnen växt till sig.

Calliope sa...

Då kanske jag ska kolla upp såväl Carson som Smirnoff ;)
Finns ju alltid plats för fler nöjen än de redan planerade, menar jag...

Ramona Fransson sa...

Signerade på Nordevik i Skärhamn idag. De flesta kommentarerna om mina böcker: Skönt med lättlästa, spännande och underhållande böcker!

Själv tuggar jag mig frenetiskt igenom Herta Müllers andegungan och undrar varför hon ständigt upprepar orden...

Nåja, böcker är som musik, det finns ett visst antal noter och med dem formar man musiken. Därefter väljer vi vad vi vill lyssna eller läsa.

God Jul

Bokomaten sa...

Åh, sprit, choklad och god litteratur!!! Jag tänker ge mig själv semester på julafton i alla fall och läsa något jag själv vill! Har laddat med samma här, faktiskt. Gjored tryffel för ett tag sedan och whiskyn står där den brukar.;)