29 juli, 2008

Home sweet home

Tillbaka från släktsemester i bushen och den därpå följande resan till Berlin, konstaterar jag dels att det är vansinnigt skönt att vara hemma igen (även om jag haft det fantastiskt trevligt), dels att det har blivit tragiskt lite läst.

Att det skulle bli svårt att hitta läsro hos släkten visste jag redan innan jag åkte - det är samma visa varje gång, vilket gjort att jag numera inte ens packar något mer än en, max två böcker när jag ska dit. Den här gången läste jag ut Patricia Briggs Moon Called, första delen i en serie om shapeshiftande, bilmekande Mercedes. Mer om den senare - den var riktigt bra. Kommer absolut läsa även följande delar, framför allt nu när de kommer i nyutgåva utan de skäms-fula omslagen de haft tidigare.

I Berlin var det för mycket annat roligt att göra för att jag skulle gräva ned mig i några böcker. Rekommenderar staden för alla som har det minsta intresse för historia och kultur. Så mycket att se! Och billigt! Det mest litterära inslaget på den resan torde vara att jag såg Martina Lowden på Gemäldegalerie. Tror jag i alla fall. Var det inte hon så har hon en lookalike som heter duga.

Men nu är jag hemma och planerar inget annat än att ligga upp och ned i solen. Passande nog har mitt paket från Amazon kommit, så iste och böcker it is. Sweet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har längtat efter att du ska uppdatera din blogg :) Även jag har precis läst ut Moon Called (tack för tipset!)och jag håller med om att omslagen är pinsamma..synd att jag inte visste att nya var på gång innan jag köpte del 2 och 3 :)
/Annika

Calliope sa...

Från och med nu lovas bättring på den tragiska uppdateringsfronten. Allt blir som vanligt nu när jag kommit tillbaka hem :)
Kul att fler hittat Moon Called och de andra böckerna i serien!

Bokbabbel sa...

Det är väl lite så att det blir dåligt läst under annars lyckade semestrar. jag ska själv till Milano på söndag och packar som vanligt optimistiskt...

Calliope sa...

Det är bra Magix, optimist ska man vara. Hoppas du får en trevlig resa!