24 juli, 2013

Skicka gratis läsprov? Ja tack!

Hej alla svenska internetbokhandlar!
Nu ska ni få ett gratistips av mig. Se till att man på er sajt kan skicka ett gratis läsprov av e-boken direkt till den läs- eller surfplatta man använder. Lägg i slutet av läsprovet in en direktlänk att klicka på om läsaren vill köpa hela boken efter att ha läst de första sidorna. Jag kan lova att det kommer att sälja böcker åt er.


För jag misstänker att det inte bara är jag som är extremt förtjust i "send free sample"-funktionen på Amazon. Jag är världsbäst på att klicka på den där lilla knappen och Kindleappen på min iPad är full av smakprov. Delvis använder jag den som kom ihåg-lista åt mig själv; hittar jag en bok som verkar bra men som jag inte vill köpa just nu, skickar jag lika ofta smakprov som att lägga den på önskelistan på sajten. Men framför allt är det strålande för att pröva på och slippa köpa i blindo; de flesta böcker man är nyfiken men ändå lite tveksam på, är lätta att välja eller välja bort om man bara får läsa första kapitlet. Har tappat räkningen på hur många gånger jag varit i valet och kvalet om huruvida jag ska köpa en bok, men sedan blivit övertygad om att jag måste ha den när jag läst gratisprovet. Hade ett sådant inte funnits, hade jag troligtvis valt att inte köpa den eftersom jag är snål (=ekonomisk - måste spara pengarna till braaa böcker).


Hittills har jag inte sett några svenska e-bokssajter ha send free sample-funktionen, och det är synd. Man kan förvisso provläsa, men då måste man göra det där och då, direkt på sajten, och chansen att man gör det är väldigt mycket mindre än att man gör det när texten finns närhelst det passar en i appen. Jag vet inte varför den här funktionen inte finns, kanske beror det på rättigheter? Synd är det i vilket fall!

4 kommentarer:

Mrs Book Pond sa...

En helt katastrofal idé! (för min ekonomi alltså ;)) Men du har helt rätt; det skulle ge merförsäljning som fan!

Calliope sa...

Eller hur? Kanske ska man vara glad att de inte har det :)

Lingonhjärta sa...

Ja det är helt livsfarligt. Har hur många samples som helst i min kindle och har aldrig köpt så många eböcker som när jag började skicka samples till mig själv. Mycket smart av dem, hehe.

Anonym sa...

Jag hade inte sett det här med samples. Tacför att du berättade det! Nu kommer jag köpa ännu mer böcker. :)